Αρχική

Γενικές Πληροφορίες
Πώς να έρθετε
Αξιοθέατα
Εκδηλώσεις
Photo Gallery
Χρήσιμα Τηλέφωνα
Πρέπει να δείτε...

Σε όλους τους οικισμούς, αλλά και σε εξοχικές τοποθεσίες υπάρχουν εκκλησίες και ξωκλήσια με βοτσαλωτά δάπεδα και ωραία ξυλόγλυπτα τέμπλα, όπως το μοναστήρι του Αγίου Μάμμα και του Αγίου Γεωργίου, που διαθέτει μεγάλο ξενώνα, τα οποία βρίσκονται στην πίσω πλευρά του νησιού και που με την παρουσία τους αυτή «γλυκαίνουν» το άγριο τοπίο.

Ο Άγιος Μάμμας, βιγλάτορας του Αιγυπτιακού πελάγους, και ο Άη Γιώργης στις Χαδιές, ο «χαϊδεμένος» άγιος των Κασιωτών. Και στα δύο μοναστήρια γίνονται τα πιο παραδοσιακά πανηγύρια της Κάσου.

Εκατό μικρές και μεγάλες εκκλησίες με ψηλά καμπαναριά είναι σπαρμένες ανάμεσα στα σπίτια και σ' ολόκληρο το νησί, δείγματα της πίστης των ανθρώπων που δούλευαν στη θάλασσα, παρέα με τον κίνδυνο.

Νοτιότερα ο όρμος Χέλατρος προσφέρεται για όσους επιθυμούν να κολυμπήσουν στην πεντακάθαρη θάλασσα του. Για τους λουόμενους προσφέρονται οι παραλίες στο Φρύ, στον Άγιο Κωνσταντίνο, στ' Αρμάθια, στη Χέλατρο.

Στο Φρυ βρίσκεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη, η οποία στεγάζεται σε όμορφο κτίριο με κολόνες μπροστά.

Επίσης υπάρχει αρχαιολογική συλλογή η οποία στεγάζεται στο παλαιό δημαρχείο και περιλαμβάνει επιγραφές, αρχιτεκτονικά μέλη, νομίσματα, αγγεία και όστρακα καθώς και μικρό λαογραφικό υλικό.

Προσέξτε ιδιαίτερα τις ενεπίγραφες ελληνιστικές πέτρινες πλάκες, σε σχήμα δίσκου από την ακρόπολη στο Πόλι.

Στο Αρβανιτοχώρι υπάρχει Λαογραφικό Μουσείο.