Αρχική

Γενικές Πληροφορίες
Πώς να έρθετε
Αξιοθέατα
Εκδηλώσεις
Photo Gallery
Χρήσιμα Τηλέφωνα
Πρέπει να δείτε...


Φρούριο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη (15ος αι.) - Χτισμένο στα βορειοανατολικά του νησιού, πάνω από το καλοδιατηρημένο κάστρο της Ελληνιστικής περιόδου και δίπλα στα ερείπια αρχαίας πόλης.

Ταφικά μνημεία - Πάνω από 20 τάφοι και αρκετά ευρήματα βρέθηκαν το 1930 στη μοναδική συστηματική αρχαιολογική έρευνα που διενεργήθηκε στο νησί.

Σπηλιά του Αράπη - Αρχαίος τάφος.

Ενδείξεις αρχαίου οικισμού (Χωριό) - Αρχαία μέλη βρίσκονταν χτισμένα στον τοίχο του νεκροταφείου, όπου μεγάλες πελεκητές πέτρες, τοίχοι και κεραμικά μαρτυρούν την ύπαρξη αρχαίου οικισμού.

Ισοδομικός τοίχος (Χωριό - 4ος αι. π.Χ.) - Στην είσοδο του κάστρου, πάνω από το μοναστήρι της Αγίας Τριάδος, φέρει την επιγραφή "ΙΣΑΝΔΡΟΣ ΙΑΡΑΤΕΥΣ".

Δωρικό κιονόκρανο (Χωριό - 4ος αι. π.Χ.) - Στο μοναστήρι του Αγίου Κωνσταντίνου.

Βωμός (Φοινίκι) - Στο ναό του Άη Ζαχαρία, με βούκρανο ανάγλυφο.

Καμμένος Σπήλιος (8 χλμ. από το Νημποριό) - Το 1658 ο Βενετός Μοροζίνι, για να εκδικηθεί τους Χαλκίτες, επειδή ειδοποίησαν τους Ροδίους για την παρουσία του, ανατρέποντας τα σχέδιά του για αιφνιδιασμό και κατάκτηση, εξόντωσε τους κρυμμένους εκεί κατοίκους ανάβοντας φωτιά στο στόμιο.

Τρεις ανεμόμυλοι - Πρόσφατα επιδιορθωμένοι, χτισμένοι ψηλά (στο αριστερό τμήμα του νησιού), προσφέρουν πανοραμική θέα του λιμανιού.

Εγκαταλελειμμένο Χωριό (1 ώρα από το λιμάνι) - Η παλιά πρωτεύουσα της Χάλκης, χτισμένο σε επιλεγμένη τοποθεσία για τη αποφυγή των πειρατικών επιδρομών. Στην περιοχή βρίσκεται ενετικό κάστρο (14ος - 15ος αι.) και πολλά λιθόκτιστα σπίτια, μισογκρεμισμένα πλέον και νεκροταφείο με επαναχρησιμοποιημένες σαρκοφάγους και αψιδωτούς λίθινους τάφους.