Αρχική

Γενικές Πληροφορίες
Πώς να έρθετε
Αξιοθέατα
Εκδηλώσεις
Photo Gallery
Χρήσιμα Τηλέφωνα
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ...


Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, οι Λέριοι δέχτηκαν πάρα πολλές επιρροές από ξένους και οικείους που προσέγγιζαν το νησί. Κατάφερναν όμως πάντα να απομονώνουν και σε κάποιο βαθμό να υιοθετούν τα θετικά στοιχεία κάθε πολιτισμού και να διατηρούν μια γνήσια δική τους παράδοση.

Η πρώιμη περίοδος του Χριστιανισμού είναι η εποχή όπου η Λέρος γνωρίζει ιδιαίτερη πνευματική άνθηση και ευημερία. Άνθρωποι νοικοκυραίοι, ζεστοί, ανοιχτόκαρδοι και φιλόξενοι, οι Λέριοι αγαπούσαν πάντα τον τόπο τους και ό,τι τους έδενε μαζί του. Σαν νησιώτες, οι περισσότεροι ήσαν πάντα δεινοί ναυτικοί και ψαράδες. Λίγοι ήταν αγρότες, μια και το νησί είναι μικρό και τα καλλιεργήσιμα εδάφη λιγοστά. Ανάμεσά τους όμως υπήρχαν και άξιοι τεχνίτες, μάστορες που κατασκεύαζαν πλεούμενα και σπίτια.

Οι σημερινοί Λέριοι αγαπούν και καλλιεργούν την παράδοση και την πνευματική ζωή.

Στον αναπαλαιωμένο Πύργο Μπελένη στεγάζεται σήμερα το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο της Λέρου, με σπάνια εκθέματα. Στο σύγχρονο Αρχαιολογικό Μουσείο της εκτίθενται αξιόλογα ευρήματα από την προϊστορία του νησιού και τους ιστορικούς χρόνους μέχρι τη μεσαιωνική περίοδο, επιγραφές, επιτύμβιες στήλες, νομίσματα, ψηφιδωτά και αγγεία.

ΑΞΙΖΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ:
Πολεμικό μουσείο
Αρχαιολογικό Μουσείο                                                                                                   
Κάστρο Παντελίου
Ναό της Αρτέμιδος
Άγιο Ισίδωρο
Παναγιά την Καβουράδενα
Παλιόκαστρο