Αρχική

Γενικές Πληροφορίες
Πώς να έρθετε
Αξιοθέατα
Εκδηλώσεις
Photo Gallery
Χρήσιμα Τηλέφωνα
Πώς να επισκεφθείτε τη Λέρο


Ακτοπλοϊκή Σύνδεση

Από Πειραιά

Μπορείτε να επισκευτείτε την Λέρο μέσω των πλοίων της γραμμής Δωδεκανήσου, τα οποία αναχωρούν καθημερινά από Πειραιά με προορισμό τα λιμάνια των νησιών μας. (ANEK LINES, Blue Star Ferries)

Μέσω γειτονικών Νήσων

Yπάρχει ακτοπλοική σύνδεση των λιμένων της Λέρου μέσω "flying dolphins" και "Catamaran" με τα γειτονικά νησιά (Σάμος, Φούρνοι, Ικαρία, Πάτμος, Λειψοί, Κάλυμνος, Σύμη) καθώς και με τα νησιά κορμού Δωδεκανήσου (Κώς - Ρόδος) καθημερινά ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Eπίσης οι επισκέπτες μπορούν να ταξιδεύσουν πρός Λέρο με το πλοίο "Κάλυμνος" το οποίο πραγματοποιεί δρομολόγια από και πρός το Νησί μας τέσσερις φορές την εβδομάδα, περνώντας από τα λιμάνια της Σάμου, Αγαθονησίου, Αρκιών, Λειψών, Πάτμου, καθώς επίσης και με το πλοίο "Κατερίνα" (Μούγγρος) με έδρα την Λέρο, το οποίο εκτελεί επί καθημερινής βάσης το δρομολόγιο Λέρος (αναχώρηση από Ξηρόκαμπο πρωϊνές ώρες) - Κάλυμνος (άφιξη στις Μυρτιές) και αντίστροφα.

Αεροπορική Σύνδεση

Καθημερινά πραγματοποιούνται πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" με προορισμό την Λέρο και αντίστροφα, με αεροσκάφη τύπου ATR43 και Dash8 χωρητικότητας 50 και 38 επιβατών αντίστοιχα.

Εκτός από την απευθείας σύνδεση του Νησιού της Λέρου με το Αεροδρόμιο της Αθήνας, εκτελείται και ένα (1) δρομολόγιο διερχόμενης πτήσης, με σταθμό αναχώρησης το Αεροδρόμιο της Ρόδου, και εξυπηρετεί την Κώ, Λέρο, και Αστυπάλαια με επιστροφή από τα Νησιά αυτά στην Ρόδο. Τους θερινούς μήνες το δρομολόγιο αυτό εκτελείται τρείς (3) φορές την εβδομάδα, ενώ τους χειμερινούς μήνες δύο (2).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια των Πλοίων και τις Αεροπορικές Πτήσεις, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά Τηλ. (210) 4511311-17, (210) 4593000, και στο Λιμεναρχείο Λέρου Τηλ. 22470 22224.
Για κράτηση θέσεων Αεροπορικής σύνδεσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210 9666666.