Αρχική

Γενικές Πληροφορίες
Πώς να έρθετε
Αξιοθέατα
Εκδηλώσεις
Photo Gallery
Χρήσιμα Τηλέφωνα
Αστυπάλαια


Η Αστυπάλαια είναι ένα ξεχωριστό νησί, με μακραίωνη ιστορία και παράδοση. Καθώς το πλοίο προσεγγίζει το λιμάνι της, ο επισκέπτης αντιλαμβάνεται τη μοναδικότητα του τόπου. Το ιδιόμορφο σχήμα του νησιού, είναι η πρώτη εικόνα που εντυπωσιάζει τους ταξιδιώτες. Στο κέντρο περίπου του νησιού η στεριά στενεύει πάρα πολύ και φαίνεται σα να χωρίζει το νησί σε δυο κομμάτια. Η στενή αυτή λωρίδα γης έχει πλάτος 100 μ. και ενώνει τη νοτιοδυτική με τη βορειοανατολική Αστυπάλαια.

Είναι το δυτικότερο νησί των Δωδεκανήσων και το πιο κοντινό στις Κυκλάδες. Απέχει μόλις 23 ν.μ. από την Ανάφη. Η γειτνίαση αυτή έχει επηρεάσει αρκετά την κουλτούρα των κατοίκων. Κάτι που φαίνεται και στην αρχιτεκτονική δόμηση των οικισμών του νησιού. Συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη νησιώτικη αρχιτεκτονική παράδοση των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, με την αρχοντιά της βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής.

Το αποτέλεσμα της μίξης αυτών των στοιχείων αποτυπώνεται στη γοητευτική εικόνα της Χώρας της Αστυπάλαιας. Το ενετικό κάστρο, οι ανεμόμυλοι, οι πολλές εκκλησίες και τα κάτασπρα σπίτια, εικόνες αναγνωρίσιμες σε κάθε Αιγαιοπελαγίτικο νησί, που πάντα όμως μαγεύουν τους Έλληνες και ξένους παραθεριστές.
Στην Αστυπάλαια θα χαρείτε τις καθαρές παραλίες, τα θαλάσσια σπορ, τους περιπάτους στα γραφικά σοκάκια της πόλης και των παραθαλάσσιων οικισμών.

Προσφέρεται για ήσυχες διακοπές. Θα απολαύσετε τις ομορφιές του τόπου και τις περιποιήσεις των κατοίκων, μακριά από την πολυκοσμία.
Παρόλ' αυτά οι ευκαιρίες για διασκέδαση δε θα σας λείψουν. Στη Χώρα λειτουργούν μπαράκια που ικανοποιούν όλες τις μουσικές προτιμήσεις.
Επίσης, διοργανώνονται ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Προγραμματίστε τις διακοπές σας στη γοητευτική Αστυπάλαια και ζήστε αξέχαστες μέρες στον Αιγαιοπελαγίτικο παράδεισο!

Κάντε κράτηση τώρα για ξενοδοχεία με ΒΒ, μικρά ξενοδοχεία, boutique ξενοδοχεία, στούντιος, δωμάτια, διαμερίσματα και βίλλες στην πανέμορφη Αστυπάλαια και απολαύστε τις διακοπές σας.