Αρχική

Γενικές Πληροφορίες
Πώς να έρθετε
Αξιοθέατα
Εκδηλώσεις
Photo Gallery
Χρήσιμα Τηλέφωνα
Κάσος


Η Κάσος, το μικρό αιγαιοπελαγίτικο νησί με τη μεγάλη ναυτική παράδοση και την ιδιαίτερη κουλτούρα προσφέρεται για ήσυχες διακοπές. Είναι το νοτιότερο νησί των Δωδεκανήσων και βρίσκεται ανάμεσα στη Κάρπαθο και στη Κρήτη. Γι’ αυτό κι έχει πολλά κοινά λαογραφικά στοιχεία και με τα δύο νησιά.

Η Κάσος είναι μικρό και πετρώδες νησί, με έκταση 66 τ. χλμ. Οι κάτοικοί του ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία, τη κτηνοτροφία και την αλιεία.

Το νησί κατοικείται από τα αρχαία χρόνια και κατά την περιήγησή σας σ’ αυτό θα δείτε σημαντικά ιστορικά μνημεία, εκκλησίες και μοναστήρια που αποκαλύπτουν πτυχές της πορείας του νησιού στο χρόνο.

Εκτός όμως από το αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον, το νησί μαγεύει τους επισκέπτες του και με τις φυσικές του ομορφιές. Βραχώδη τοπία που μαγνητίζουν τη ματιά, δαντελωτές ακτές και βαθυγάλαζα νερά, γραφικοί παραδοσιακοί οικισμοί. Όλα μαζί δημιουργούν μια υπέροχη εικόνα που σαν πίνακας ζωγραφικής, κερδίζει το θαυμασμό όσων την αντικρίζουν και σεργιανίζουν στους δρόμους της.

Το νησί δεν έχει κορεστεί ακόμη από τη τουριστική κίνηση, γι’ αυτό και διατηρεί ακόμη το νησιώτικο χρώμα του. Οι περισσότεροι επισκέπτες του νησιού μένουν στο Φρυ, την πρωτεύουσα του νησιού, που είναι και η πιο ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή του νησιού.
Στο τομέα της διασκέδασης, θα σας μείνουν αξέχαστες οι βραδιές στα ταβερνάκια του νησιού με τους παραδοσιακούς οργανοπαίχτες να παίζουν γνώριμες μελωδίες και να σας ταξιδεύουν στα μονοπάτια του ονείρου…

Κάντε κράτηση τώρα για ξενοδοχεία με ΒΒ, μικρά ξενοδοχεία,
boutique
ξενοδοχεία, στούντιος, δωμάτια, διαμερίσματα και βίλλες στην πανέμορφη Κάσο και απολαύστε τις διακοπές σας!